The Definitive Guide to kurum kültürü eğitimi

Kurumun kuruluşu, tarihi, dili, here değerleri, liderleri, davranış kuralları ya da çevre yaklaşımı kültürü oluşturan parçalar arasında yer alır. Bu nedenle kurum kültürü oluşturma sürecinde bazı detaylara özen göstermek gerekir.

Kelime seçimi ve üslubumuz, imajımızı ne kadar etkiler? Kişisel markamızı oluşturmanın ilk advertımı ne olmalı? İnsanların zihninde kalmak neden bu kadar önemli? Rüzgar Mira Okan, Lider Duruş ve Kişisel Marka eğitiminde imaj, iletişim ve karşı tarafta iz bırakmanın ipuçlarını paylaşıyor.

Eğitim sonunda öğrenemediğinizi düşünürseniz bir sonraki kursumuzda ücretsiz tekrar hakkı.

ifadelerini kullanıyor. Bir başka Marka Danışmanı Bülent Fidan ise marka konusunu değerlendirirken: Bir ürün veya hizmetin, semboller (yaşam tarzı, statü ve tüm ihtiyaçlara vereceği cevaplar, görsel dili olan logo, kurumsal kimlik ve temsil ettiği her şey) ve addan oluşan bir bileşimdir.

Verdiğimiz örnekler dışında Coca Cola, Nestlé, Burger King, Audi ve sayısız birçok marka son yıllarda logolarını güncelleyerek toplumun yeniliklerine adapte olmuş ve değişen nesillere hitap etmeyi başarmıştır. 

Marka yönetimi, markanın piyasada bırakacağı izlenime dair yapılan bütün planlama ve analiz faaliyetleridir.

Kısacası şirket stratejilerinin ve projelerinin başarısı, güçlü bir ortak kurum kültürüne ve bunu benimsemiş ekip arkadaşlarına bağlıdır.

Herhangi bir kavram ve/veya konu ile ilgili tanımsal bir bilgi aktarımı yapacaksam öncelikle Türk Dil Kurumu Sözlüğü’ne bakarım. TDK’nın güncel sözlüğünde “marka” ile ilgili tarama yaptığımda ise karşıma four maddelik bir tanım çıktı

Makalenin başlarında markayı tek bir çerçevede değerlendirmenin eksik olacağını vurgulamıştım. Bu doğrultuda marka kavramının akademik literatürde de farklı açılardan ele alındığını rahatlıkla söyleyebilirim. Birbirinin tamamlayıcısı niteliğindeki bu görüşlerin neler olduğuna kısaca değinelim.

Jeff Bezos, markayı şöyle tanımlar: “Marka, siz odada yokken insanların sizin hakkınızda konuştuklarıdır.”

Markanın akademik olarak birçok tanımına rastlamak mümkündür. Kısa bir literatür taramasıyla dahi marka odağında birçok akademisyenin görüşlerine ulaşabilmekteyiz.

marka; müşteri karar verme sürecini basitleştiren ve müşterilerin beklentilerini karşılayabilen bir birimdir değerlendirmesi yapılıyor.

Stratejik Marka Yönetimi Eğitimi ile katılımcılar, pazarlama ve pazarlama iletişimi hakkındaki temel bilgileri öğrenecektir. Stratejik Marka Yönetimi Eğitimi’nde teorik bilgi, örneklerle desteklenerek pekiştirilmektedir.

15 yıldır, sürdürülebilirlik konusunda kapsayıcı uzmanlığımız, paydaşlarımız ile güçlü networkümüz, kurumlar, markalar ve diğer paydaşlarla gerçekleştirdiğimiz tüm fayda ve karlılık hedefli dönüştürücü çalışmaların birikimi, sürdürülebilirlik konusunda uzman başvuru adresi kimliğimizin temel dayanağını oluşturuyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *